Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar brasserie de Oehoe Ga naar de wereld van Mappa Mundia  

Blog

Lees hier al onze blogberichten en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Tijdens de voorjaarsvakantie naar Avonturia!

Februari 2017
Het is vakantie... En al doet het weer anders vermoeden, het is toch echt Voorjaarsvakantie! De kinderen hebben vrij van school en met dit druilerige weer kan het nog best een gedoe zijn om de dagen te vullen.. of niet? Bij Avonturia de Vogelkelder beleef je namelijk elke dag een nieuw avontuur.
Lees meer over Tijdens de voorjaarsvakantie naar Avonturia!

De ontdekhaven van Bombay

januari 2017
Ze zitten niet stil bij Avonturia de Vogelkelder, dat is ondertussen wel duidelijk. Zo is er aan het begin van de zomer een compleet nieuw gedeelte geopend genaamd expeditie Bombay. Vanuit het ondergrondse grottenstelsel van Avonturion betreed je de haven en je waant je onmiddellijk in India.
Lees meer over De ontdekhaven van Bombay

Help! ik moet een kinderfeestje plannen!

december 2016
De ene ouder draait er de hand niet voor om, de andere ligt er weken wakker van. het plannen van een kinderfeestje! Geen nood... Avonturia helpt!
Lees meer over Help! ik moet een kinderfeestje plannen!

KINDERFEESTJE

7 juni 2013
Het is zover. Eindeloos hebben we afgeteld, nog 40 nachtjes, nog 20 nachtjes, nog 2 nachtjes, nog 1 nachtje en nu is mijn dochter Nienke 6 jaar geworden en zijn we met 5 vriendinnetjes en 2 kandidaat verloofdes onderweg naar Avonturia om goud te zoeken, muffins te eten, een schatkistje te verven en nog veel meer. We zijn nog niet binnen of daar komt Marco op ons af, een Haagse lijster met een groot kinderhart. Hij leidt de kleine bende gedurende twee uur van de woestijn naar de wurgslang en weer terug.
Lees meer over KINDERFEESTJE

ZOOPIES

16 mei 2013
Niet al te lang geleden had ik een afspraak met een hotemetoot van het Wereldnatuurfonds. Na het uitwisselen van de gebruikelijke beleefdheden, vertelde hij mij dat hij een inschrijving had ontvangen, daar was hij heel verheugd over, haastte hij zich te verklaren, maar met die inschrijving was iets vreemds aan de hand. Dat wil zeggen dat die was geschreven in zulke kleine lettertjes dat het onleesbaar was. Alleen de eerste letter van de naam kon worden herkend als een Z, maar voor het overige ging de betekenis verloren in onbegrijpelijk gepriegel.
Lees meer over ZOOPIES

VISSEN

19 april 2013
Thuis hadden wij twee goudvissen. In een kom. Tijdloos. Tot vorige week. Toen ging Martijn bij een vriendje spelen die in zijn klas als een autoriteit wordt beschouwd als het gaat om het houden van siervissen. In de woonkamer van het huis van zijn vriendje, Huib heet die, staat een soort mini zwembad waarin tropische vissen in een niet aflatende golfslag hun exotische bestaan uitdrijven. Dat wilde mijn zoon ook wel. Hij wist wel dat zo'n onderwaterwereld misschien wat hoog gegrepen was, maar de volgende dag liep hij in Avonturia tegen een ADO aquarium aan.
Lees meer over VISSEN

OEHOE

22 maart 2013
Lang geleden zag ik in Zuid Frankrijk, een kilometer of tien onder Avignon, een oehoe in een boom zitten. Hij zat op de onderste tak van een kale boom in een bos dat vooral door de lokale brandweer werd bezocht omdat ieder jaar de boel daar af fikte. Hoe zag de oehoe eruit, indrukwekkend is het goede woord. Als je wilt weten wat stil zitten is, moet je een oehoe bestuderen.
Lees meer over OEHOE

DE GROT

28 februari 2013
Op een ijskoude vrijdagmiddag bevind ik mij met mijn kinderen in de grot van Avonturia. Nienke, mijn dochter (5) zegt de God van Avonturia. Zojuist heeft zij met haar broer Martijn (7) naar goud gezocht in de woestijn. Samen met nog ca. tien kinderen die in opperste concentratie zandkorrels door een vergiet gooien. Wat opvalt is dat de gezichten van de meeste vaders een gespannen uitdrukking laten zien. Dromers zijn het.
Lees meer over DE GROT

Kinderen en dieren

12 januari 2013
Lang geleden had ik een vakantiebaantje op het terrein van een inrichting waar jongens verbleven die iets hadden uitgevreten. De meeste bewoners waren tussen de 16 en de 18 jaar. Mijn enige taak bestond uit het verzorgen van de dieren, want er was op de inrichting een kleine veestapel, er zwom een groep eenden in een flinke vijver en er woonde zelfs een goudfazant. De aanwezigheid van de dieren was niet toevallig. De idee was namelijk dat de bewoners hun rol van ongevoelige hufter wel los zouden laten als zij eenmaal een lammetje hadden geaaid of met een hangoor op schoot hadden gezeten.
Lees meer over Kinderen en dieren

FIEKE 2

21 december 2012
Ik weet niet veel van honden. Daar ben ik pas goed achter gekomen nu Fieke bij ons logeert. Ik illustreer mijn onwetendheid. In mijn pre honden periode, dat wil zeggen, mijn leven tot twee weken geleden, meende ik dat de schofthoogte een indicatie gaf over de mate van kwaadaardigheid van een hond. Dus hoe hoger de schofthoogte is, zo dacht ik zeker te weten, hoe groter de boog waarmee je om het beest heen dient te lopen. Ook heb ik altijd gedacht dat kleine honden speels zijn en grotere honden gebukt gaan onder een soort loodzware ernst.
Lees meer over FIEKE 2

FIEKE 1

7 december 2012
Daar zit ze dan, Fieke. De hond van mijn schoonouders. Ze komt logeren want de oude lui zitten voor drie weken op Bali. Ik ben meer een kattenmens. Tenminste, tot vorig jaar heb ik altijd katten om mij heen gehad. Toen overleed mijn laatste rode kater aan de ouderdom, vlak voor Kerstmis. Broertje heette hij, omdat hij zo neurotisch was. Dat is anders wel leuk voor de kinderen zei mijn vrouw toen de plannen voor de logeerpartij eenmaal geformuleerd werden. Nu zitten Fieke en ik elkaar aan te kijken. Hondenogen zijn de mooiste ogen van de wereld. Maar we weten allebei niet goed wat we met elkaar aan moeten.
Lees meer over FIEKE 1

Kinderfeestje

21 november 2012
Vorige week had Martijn een feestje. Een jongen in zijn klas werd 8 jaar. Wat ga je doen vroeg ik op het schoolplein aan de moeder. Oh, we gaan sumo worstelen. Onmiddellijk rijpte in mij het plan om Martijn voor het feestje af te melden, maar zelf vond hij het gek genoeg, wel aardig. In aanleg ben ik een tut die het liefst op verjaardagen oud Hollandse spelletjes wil doen en de rest beschouwt als gevaarlijke nieuwlichterij.
Lees meer over Kinderfeestje

Kinderen en dieren

2 november 2012
We moeten iets hebben voor Pip, iets om mee te spelen. Pip is de naam van een puppy van vrienden van ons. Het is een Zwitserse Sennenhond, een echt bakbeest wordt het. Over twee jaar is hij vast en zeker de bink in Leidschenveen. Overmorgen gaan we naar hem kijken. Als debuterend blogger is dat een goede reden om naar Avonturia te gaan. Met mijn twee kinderen. Dat doen we op een donderdag in de herfstvakantie. Mijn dochter Nienke hoopt op superduperdieren, maar staat na onze binnenkomst met een beteuterd gezicht te kijken naar een Mongoolse Gerbil.
Lees meer over Kinderen en dieren