• Hondenwereld
 • Hondenpub
 • Lekkers
 • Speelballen
 • Hondenkussens
 • Goed advies
 • Speelgoed en snacks
Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar de wereld van Mappa Mundia   Ga naar brasserie de Oehoe

Hondenwereld

Welkom bij de HondenWereld van Avonturia, in deze Wereld vind je alles voor jouw trouwe viervoeter. Met een oppervlakte van maar liefst 800 m2 alleen aan hondenartikelen weet je zeker dat je slaagt. Een uniek assortiment met zorg samengesteld vanuit de hele wereld. Ook op onze webshop www.AvonturiaShop.nl kun je een gedeelte van de producten vinden, maar let op dit is slechts een kleine greep uit het assortiment, op de Honden Wereld van Avonturia vind je namelijk ruim 2x zo veel honden producten dan op onze webshop!Kom je samen met uw hond langs? Dan kun je gebruik maken van de Hondenwasstraat. Zodat jouw trouwe viervoeter weer lekker fris en fruitig door het leven kan! Daarnaast kan jouw hond genieten van een Hondenbiertje in de HondenPub, een echte bar voor honden! Ook in Avonturia's Kitchen" is jouw hond welkom, terwijl je zelf kunt genieten van een hapje en een drankje. 

Je kan ook lid worden van onze Hondenschool Geordi, voor training en cursussen voor pups en oudere honden.
 

Ben je van plan een hond te kopen?

Ben je van plan een hond te kopen? Dan is het belangrijk om eerst voldoende informatie te verzamelen. Bij Avonturia de Vogelkelder ben je aan het juiste adres. Onze medewerkers van de Hondenwereld hebben jarenlange ervaring. Graag adviseren zij op het gebied van voeding, verzorging en opvoeding. Onze medewerkers runnen onze afdeling met liefde en passie en kunnen uit eigen ervaring spreken wanneer het gaat om de aanschaf van een hond. Zelf verkopen wij geen honden of puppies, hiervoor kun je terecht bij een dierenasiel, opvang of een erkende fokker. Wel kunnen onze medewerkers je helpen bij de keuze van het juiste ras of hond welke bij jou past en daarnaast alles wat je over de hond zou moeten weten, zij adviseren je graag.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hond? 

Wanneer je van plan bent een hond te kopen zijn er veel dingen die je je van te voren moet realiseren.

 • Kan ik de hond genoeg ruimte bieden?
 • Kan ik de hond genoeg tijd en aandacht geven?
 • Kan ik de kosten betalen voor het voer en verzorging?
Een hond blijft voor lange tijd lid van jouw gezin. Houdt hier rekening mee en bedenk dat een hond gemiddeld zo'n 14 jaar oud wordt, afhankelijk van het ras of soort hond. Een dier schaf je niet aan voor een korte periode maar voor de rest van zijn of haar leven. Daarnaast dient een hond natuurlijk meerdere keren per dag uitgelaten te worden, dit moet wel passen in het tijdschema van jouw gezin!Waarom moet je je van te voren goed laten informeren bij de aanschaf van een hond?

Een hond maakt deel uit van jouw gezin. Het is daarom belangrijk dat je niet voor onverwachtte problemen komt te staan. Wanneer je goed voorbereid besluit een hond te kopen, zullen jij en de hond het meeste plezier beleven aan elkaars gezelschap. Kan je de hond wel meerdere keren per dag uitlaten, of is dat in verband met werk niet mogelijk? Ook al regent het keihard, jouw trouwe viervoeter moet toch naar buiten! Wanneer je voldoende tijd en aandacht voor je hond hebt, krijg je natuurlijke ook heel veel liefde en aandacht ervoor terug!Welke hond is geschikt voor jou?

Bij het uitzoeken van de hond is het belangrijk om jezelf van te voren verschillende vragen te stellen.
 • Hoeveel ruimte kunt je de hond bieden?
 • Hoeveel beweging kun je de hond per dag geven?
 • Ben je van plan te gaan sporten met de hond?
 • Heb je (kleine) kinderen?
 • Heb je andere huisdieren in huis?
De medewerkers van de Hondenwereld helpen jou graag bij de juiste keus en hebben de kennis om je over de verschillende rassen te informeren.

Wat heb je allemaal nodig wanneer je besluit een hond te kopen?

Om jouw hond op de juiste manier te kunnen verzorgen heb je verschillende producten nodig. Avonturia de Vogelkelder biedt je een ruime keus aan artikelen en benodigdheden. De basis benodigdheden zijn voor bijna alle honden hetzelfde, zoals een bench, mand en/of een lekker kleed, zodat jouw hond zijn eigen plekje in huis heeft. Daarnaast is een goed tuigje of halsband met riem voor een lange wandeling ook noodzakelijk, vergeet daarbij niet de poepzakjes en een adrespenning of koker! Voeding, speelgoed en sport zijn erg belangrijk voor de gezondheid van jouw hond, laat je daarom goed adviseren of informeren. Om het voor jou gemakkelijker te maken, hebben wij de eerste benodigdheden op een rijtje gezet in een handige Checklijst voor de aanschaf van een hond, welke je kunt uitprinten en meenemen naar de winkel.
 


Tot ziens op de HondenWereld van Avonturia: Ontdek, bleef en bewonder!

Kom langs Ga naar de webshop