Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar de wereld van Mappa Mundia   Ga naar brasserie de Oehoe

Kattenwereld

Welkom in de KattenWereld van Avonturia. In 2017 is de compleet nieuwe KattenWereld bij Avonturia geopend inclusief de "Kattenstraat". Hier vind je een een straat met allemaal unieke huisjes, een ware belevenis vol met katten producten! In de Kattenwereld vind je alles voor jouw kater of poes. Met een oppervlakte van maar liefst 800 m2 alleen aan katten benodigdheden weet je zeker dat j slaagt. Een uniek assortiment met zorg samengesteld vanuit de hele wereld. Ook op www.AvonturiaShop.nl kun je producten bekijken en online bestellen, maar let op dit is slechts een kleine greep van ons assortiment, in de kattenstraat in de winkel is namelijk nog veel meer!


 
Ontelbare Krabpalen, een enorme verscheidenheid aan voeding, speeltjes, voer- en waterbakken, kattenbakken in alle kleuren en modellen, diverse kattenbaksteentjes, vervoersmanden, halsbandjes, design kussens en manden zijn allen gepresenteerd in ons Dorp voor katten en kattenliefhebbers. Natuurlijk staan onze specialisten voor jou klaar en helpen zij jou graag met advies en informatie over katten!
 

Ben je van plan een kat te kopen?

Ben je van plan een kat aan te schaffen? Dan is het belangrijk om je van te voren goed te laten informeren. Bij Avonturia de Vogelkelder ben je aan het juiste adres. Onze medewerkers informeren jou graag over voeding, verzorging, opvoeding en misschien wel de keuze voor het juiste ras? Daarnaast vinden katten het fijn om samen te zijn, dus heb je de tijd en ruimte voor 2 katten? Wij verkopen zelf geen katten, maar hebben wel alle benodigdheden en kennis voor jou in huis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kat?

Wanneer je van plan bent een kat aan te schaffen zijn er een aantal dingen die je je van te voren af kunt vragen:
 • Kan ik de kat genoeg aandacht geven?
 • Heeft de kat genoeg ruimte en kan hij/zij eventueel naar buiten?
 • Kan ik de kosten betalen voor voeding en verzorging?
 • Heb ik plaats voor bijvoorbeeld kattenbakken, krabpalen, e.d.?

Een kat blijft voor lange tijd lid van jouw gezin. Houd er rekening mee dat een kat voor lange tijd bij je blijft en dat wanneer de kat ouder wordt, jij ook met de gevolgen hiervan om moet kunnen gaan. Katten worden gemiddeld zo'n 14 tot 16 jaar oud, maar een leeftijd boven de 20 komt ook steeds vaker voor. Katten zijn erg gehecht aan hun vertrouwde omgeving, wanneer je jouw kat voldoende zorg, ruimte en liefde geeft, zal je merken dat je deze liefde ook terug krijgt!

Waarom moet je je van te voren goed laten informeren bij de aanschaf van een kat?

Een kat wordt onderdeel van jouw gezin en jij zult hier dus ook rekening mee moeten houden. Naast de dagelijkse verzorging houden katten van (meerdere) schone kattenbakken, stromend vers water (waterfontein) en natuurlijke van krabben en spelen! Is daar ruimte voor in jouw huis, in jouw tijdschema, en zijn jouw meubels en interieur bestand tegen het katten gedrag? Het is daarom belangrijk dat je goed geinformeerd van start gaat. Op deze manier zullen kat en baas veel plezier beleven aan elkaars gezelschap en kom je niet voor onverwachtte problemen te staan.

Welke kat is geschikt voor jou?

Bij het uitzoeken van een kat is het belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Is er een mogelijkheid dat de kat naar buiten gaat?
 • Is onze buurt veilig of is het verstandiger de kat binnen te houden?
 • Wil ik een kortharige of langharige kat?
 • Zijn er kleine kinderen in huis?
 • Zijn er nog andere huisdieren in huis?
 • Gaat mijn voorkeur naar een mannetje of vrouwtje? (denk aan castratie of sterilisatie)
 • Waar wil ik de kat aanschaffen? Denk aan een dierenasiel, officiele Cattery's of via mensen thuis. (Houd rekening met doorfokken!)

Wat heb je allemaal nodig wanneer je besluit een kat te kopen?

Om jouw kat goed te kunnen verzorgen heb je verschillende producten nodig. Avonturia de Vogelkelder biedt je een ruime keus aan producten en benodigdheden op de KattenWereld en online via onze webshop. Om het je iets gemakkelijker te maken hebben wij voor jou de basis benodigdheden op een rijtje gezet in een Checklist. Zodoende kan je controleren of je alle producten, van kattenbak tot krabpaal en van voeding tot reismand, voor jouw kat in huis heeft voordat je een kat gaat ophalen.

Kom langs Ga naar de webshop