Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar de wereld van Mappa Mundia   Ga naar brasserie de Oehoe

Knaagdierenwereld

Welkom bij de Knaagdierenwereld van Avonturia. In deze Wereld vind je alles voor je knaagdier en konijn. Met een oppervlakte van maar liefst 500 m2 alleen aan knaagdieren, konijnen en aanverwante artikelen ben je er zeker van dat je altijd slaagt.

Voor alle knagers hebben we een uniek assortiment met zorg samengesteld vanuit de hele wereld. Naast een groot assortiment aan verblijven, voeding, speelgoed en snacks, hebben wij veel natuurlijke producten speciaal voor knaagdieren en konijnen. Op www.AvonturiaShop.nl kun je een gedeelte terug vinden, echter in de winkel zelf is het assortiment aan knaagdier producten nog veel groter! Tevens is een bezoek aan Avonturia een belevenis, wij inspireren en informeren u graag en laten zien hoe het anders kan, haal de natuur terug in huis! Wij zien graag mooie natuurlijke verblijven, uniek en avontuurlijk ingericht.

Natuurlijk kun je op de Knaagdieren Wereld ook terecht voor leuke jonge dieren. Heb je intresse in cavia's, konijnen, dwerghamsters, ratten, muizen, of andere knaagdieren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, of kom langs en ontdek, beleef en bewonder!

Ben je van plan een Konijn of knaagdier te kopen?

Ben je van plan een Konijn of knaagdier aan te schaffen? Dan is het belangrijk dat je je van te voren goed laat informeren. Bij Avonturia de Vogelkelder ben je aan het juiste adres. Onze medewerkers runnen de Knaagdierenwereld met liefde en passie en hebben jarenlange ervaring.
Zij staan 7 dagen in de week voor jou klaar!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Konijn of Knaagdier?

Wanneer je besluit een Konijn of knaagdier aan te schaffen is het verstandig om je van te voren de volgende dingen af te vragen:
 
 • Hoeveel ruimte heb ik voor de kooi/huisvesting?
 • Voor wie is het dier bestemd? (denk aan kleine kinderen)
 • Heb ik voldoende tijd om het dier aandacht te geven?
 • Wil ik het dier in huis of in de tuin houden?
 • Ben ik voorbereid op de kosten die het houden van het dier met zich meebrengt?Waarom is het zo belangrijk dat je je van te voren goed laat informeren?

Een huisdier maakt deel uit van het gezin. Het is belangrijk dat het dier waar je voor kiest ook binnen jouw gezinssituatie past. Wanneer je van te voren goed geinformeerd bent loop je minder snel tegen onverwachte situaties aan en hebben zowel jij als jouw dier het meeste plezier van jouw beslissing. Daarnaast heeft elk knaagdier ook zijn eigen behoeftes en voeding, zo heeft een konijn altijd hooi nodig, bijvoorbeeld. Een lang, mooi en gezond leven is zowel voor het dier als voor jou zelf het belangrijkste!


Welk knaagdier is geschikt voor jou?

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten knaagdieren of konijnen. Voordat je een keus maakt, kun je jezelf van te voren de volgende vragen stellen:
 • Wil ik dat het dier geschikt is voor kleine kinderen?
 • Wie gaat er voor het dier zorgen?
 • Wil ik het dier binnen of buiten houden?
 • Hoeveel ruimte heeft het dier nodig?
 • Is het dier veilig voor andere husdieren? (Denk aan katten bij evt. een muis/hamster)
 • Kies ik voor een nachtdier? kleine kinderen zien het dier overdag bijna niet.

De medewerkers van de knaagdierenwereld vertellen jou graag alles over de verschillende dieren waar je uit kunt kiezen. Op deze manier maak je een wel overwogen keus!

Wat heb ik allemaal nodig wanneer ik besluit een Konijn of Knaagdier te kopen?

Om jouw nieuwe huisdier goed te kunnen verzorgen heb je verschillende artikelen en producten nodig. Wij hebben de basisbenodigdheden voor jou op een rijtje gezet, zoals huisvesting, voeding, spelen en verzorging. Via een handige checklijst kan je controleren of je alle artikelen voor jouw nieuwe huisdier heeft aangeschaft. 

 


Tot ziens op de Knaagdierenwereld van Avonturia. Ontdek, Beleef en Bewonder!

Kom langs Ga naar de webshop