Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar de wereld van Mappa Mundia   Ga naar brasserie de Oehoe

Mappa Mundia

Let op! Houd je QR code gereed voor een bezoek aan Mappa Mundia!!!

Mappa Mundia is de nieuwste attractie van Avonturia en staat voor Zoo, Fun & Expo, een kleinschalige dierentuin in Den Haag. In de wereld van Mappa Mundia gaan fantasie en werkelijkheid hand in hand. Sinds 11 mei 2019 is Mappa Mundia uitgebreid en 7 dagen per week geopend voor publiek.  Het is een combinatie van een dierentuin, belevenis, fantasie, expositie en educatie. In de wereld van Mappa Mundia kan je je als gezin goed vermaken, een echt dagje uit in Den Haag (Zuid-Holland) met het hele gezin of met de familie. 

Mappa Mundia is de verzamelnaam van wereldkaarten die afwijken van de echte wereldkaarten. Deze wereldkaart werd namelijk vastgelegd door diverse ontdekkingsreizigers die fantasie verhalen in het leven brachten en helemaal niet weg durfden gaan. Ze hadden stoere verhalen over zeemeerminnen, faunies en schepsels met een hele grote voet die ze gebruikten als parasol bij warm weer. Toch klopten er ook verhalen die niet onder de fantasie vielen en toch echt bleken te zijn, Mappa Mundia: Een wereldkaart waarop fantasie en werkelijkheid hand in hand gaan.De expeditie door Mappa Mundia begint bij het Goudzoekhuisje, hier krijg je tevens een plattegrond mee, zodat je niet kunt verdwalen!
Vervolgens ga je door diverse werelden, van Archeologische Opgravingen, Grottenstelsels, de Avonturen Boom, tempels, druipsteengrotten, de Haven van Bombay, via de boot de Princess Emely naar het Haagse Rattenriool op zoek naar de wondere wereld van Professor Das. Bezoek het huis van Professor Das aan het Jan Huybersplein en ontdek de Pinguin Academy. Onderweg kom je de verzamelingen van de verre reizen van Professor Das tegen. De route die hij afgelegd heeft en al het bijzondere en de wonderen van de Wereld, welke de professor heeft meegemaakt, meegenomen en onderzocht.Wil je even tot rust komen? Dat kan, op het Jan Huybersplein kan je rustig plaats nemen aan de tafeltjes op een zeer bijzondere locatie. Op dit mooie plein ben je omringd door eeuwen oude gebouwen, een treinstation, piranha's en nog veel meer! Bij de Patisserie, een van de vele bijzondere gebouwen gevestigd aan het Jan Huybersplein, kan je tevens een hapje of drankje bestellen. Helemaal aan het einde van Mappa Mundia kom je uit bij Avonturia's Kitchen, waar je in een natuurlijke omgeving kan genieten van een hapje, drankje of verse avontuurlijke broodjes!


Mappa Mundia, voorheen bekend onder de naam Avonturion, is door het AD uitgeroepen tot goedkoopste dierentuin in de Haagse Regio, uit onderzoek van RTL Nieuws! Gemiddeld ben je bij een dierentuin voor 2 volwassenen en 2 kinderen in Nederland 92 euro kwijt, bij Mappa Mundia in Den Haag is dit maar 27,80 in totaal voor 4 personen.

Mappa Mundia Attractie


Naast Mappa Mundia biedt Avonturia nog diverse andere activiteiten voor kinderen en volwassenen. Er zijn twee startlocaties voor activiteiten, het Goudzoekhuisje en het Zooperkamp. Daarnaast is Avonturia ook nog eens de grootste dierenspeciaalzaak van de BeNeLux, welke gewoon gratis toegankelijk is, dit is al een belevenis op zichzelf! Mappa Mundia en Avonturia zijn een begrip in Zuid-Holland, een unieke belevenis voor het hele gezin.Mappa Mundia is 7 dagen per week geopend tijdens de openingstijden van Avonturia de Vogelkelder.
Reserveren is niet nodig, je kunt langskomen wanneer je wilt!

LET OP: Mappa Mundia is helaas NIET toegankelijk met een rolstoel!
Voor grote groepen, scholen en kinderfeestjes is reserveren wel noodzakelijk.