Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar de wereld van Mappa Mundia   Ga naar brasserie de Oehoe

Professor Das

Het verhaal van Professor Das speelt zich honderden jaren geleden af op een bijzondere plek in Den Haag. In een mooi herenhuis aan het Jan Huybersplein woonde de verstrooide professor en ontdekkingsreiziger meneer Das. Aan een prachtig plein waar diverse winkeltjes, bedrijfjes en een oud station gevestigd zat. Na zijn vele reizen besloot hij zich te vestigen op deze mooie plek om al zijn ontdekkingen met belangstellenden te delen. Professor Das had maar 1 passie, het verzamelen en ontdekken van diverse naturalia en exotica vanuit de hele wereld. Al vanaf zijn vijfde was hij gefascineerd door een prachtig eenden-schedeltje die hij had gevonden. Althans dat dacht hij, jaren later bleek het de bekkenbodem te zijn van de eend.
Hij reisde met de trein, boot maar ook gewoon op de fiets als het dichtbij was over de hele wereld. Na een lange reis had hij koffers en kisten vol met nieuw exotisch moois. Schelpen, mineralen, noten, zeevruchten, opgezette dieren, insecten, skeletten en schedels en veren behoorde tot zijn vondsten.

Door het vele uitgepluis en gedetimineer ging alle tijd op aan deze passie en liet hij zijn huis te wensen over. Zijn keuken, toilet en badkamer hadden een zeer grote schoonmaak achterstand.Heer Das had door zijn vele reizen vele contacten gelegd en bonden gesloten met meerdere volkeren. Zo ontdekte hij een klein natuur volkje in een uitgeholde boom waar de Zoopies leven, de Avonturenboom. De Zoopies staan bekend om hun grote zorg voor de natuur. Maar dan ook letterlijk, ze helpen een vos direct met kiespijn en helpen mee kastanjes zoeken met de eekhoorns. Een gezamenlijke trouwerij met als voertuig een schildpad of een zwemfeest met de otters is meer dan normaal. Regelmatig gaat Das er dan ook op uit om bij de Geestelijke Opper Zoopie een Kruiden-Pintje te drinken en hun kennis samen te delen op het gebied van de flora en fauna.

Door de jaren heen heeft Das zo veel bij elkaar verzameld dat hij het niet meer alleen aan kan. Na een bijzonder lange trip met de boot heeft hij wel heel bijzondere vrienden ontmoet namelijk de Pinguin Society. Een club geleerden die grote wijsheid hebben over naturalia die een gemiddeld mens nog nooit heeft gezien. Met deze Society heeft Das de Haagse Pinquin Academie opgezet. Zij bieden alle ondersteuning en geven zelfs educatieve lessen aan jong en oud in hun eigen lokaal.

Een van de favoriete uitjes van Das is het opgraven van diverse skeletten en doet dat graag met de plaatselijk archeologen. Het maakt hun niet uit of het nou een schedel is van een veldmuis of van reusachtige T-Rex !

Das heeft met zijn buren regelmatig contact. Dat gaat vrij gemakkelijk omdat er voor zijn deur een gezellig terras is waar hij regelmatig een kop kruidenthee neemt met een stuk wellewee. Er wordt van alles en nog wat besproken op het plein. Naast hem zit een prachtig winkeltje: Beetles & Butterfly's, er zit een Vissen-Tandarts speciaal voor haaien en piranha's, een klokkenwinkel Vadertje Tijd en een patisserie met heerlijke koffie en lekkers.De bewoners organiseren van alles en nog wat op het Jan Huybersplein, van live muziek tot lezingen en exposities. Das is al lange tijd best verliefd. Zijn vriendin Marja komt zo nu en dan langs voor de gezelligheid maar ook om orde te scheppen in zijn grote herenhuis. De meest geliefde uitstapjes die hij graag maakt zijn de reizen naar: India om in Expeditie Bombay nieuwe contacten te maken, Afrika om de stokstaarten te observeren en Europa om te speuren in de grotten.

Door op Expeditie te gaan door Mappa Mundia, leer je de verhalen van Professor Das kennen, van over de gehele wereld!