Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar de wereld van Mappa Mundia   Ga naar brasserie de Oehoe

Reptielenwereld

Welkom bij de Reptielenwereld van Avonturia. De Reptielenwereld van Avonturia de Vogelkelder is een echte aanrader voor iedere Reptielenliefhebber. Op deze afdeling vind je onze specialisten die de ervaren maar ook de beginnende reptielenliefhebber graag willen adviseren.

Een van de belangrijkste merken die het houden van reptielen een stuk aangenamer maakt is de lijn van Lucky Reptile, kwaliteit staat hoog in het vaandel bij dit bekende reptielenmerk. Daarnaast hebben wij uiteraard nog diverse andere merken zoals Exo Terra en Zoo Med. Grote hoeveelheden voedseldieren worden 2x per week vers aangeleverd en de winkel is 7 dagen per week geopend! Kom vrijblijvend langs en ontdek de grootste keuze aan reptielen producten tegen de scherpste prijzen.

Ben je van plan een reptiel te kopen?

Ben je van plan een reptiel aan te schaffen? Dan is het belangrijk om vooraf voldoende informatie te verzamelen.
Bij Avonturia de Vogelkelder ben je aan het juiste adres. Onze medewerkers staan 7 dagen in de week voor je klaar en hebben de kennis om je uitgebreid te informeren. De medewerkers van de Reptielenwereld hebben zelf jarenlange ervaring in het houden van reptielen, een aantal zijn er zelfs mee opgegroeid. De Reptielenwereld wordt dan ook met liefde en passie gerund door deze mannen en vrouwen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een reptiel?

Wanneer je besluit een reptiel te kopen zijn er een aantal dingen die je je van te voren moet afvragen:

  • Hoeveel ruimte kan ik het dier bieden? 
  • Kan ik de kosten betalen voor de verzorging, voeding en energiekosten?
  • Kan ik voldoende tijd vrij maken voor de verzorging?


Waarom is het belangrijk om je van te voren goed te laten informeren?

Het houden van reptielen vereist veel kennis. Reptielen zijn gevoelige dieren en hebben een specifieke verzorging nodig. Wanneer je goed geinformeerd van start gaat, beleef je het meeste plezier aan jouw nieuwe hobby en blijft jouw dier gezond. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten reptielen, amfibieen en insecten. Sommige soorten reptielen, zoals landschildpadden, kunnen zelfs wel meer dan 80 jaar oud worden!

Welk reptiel is het meest geschikt voor jou?

Om erachter te komen welk reptiel bij je past, kun je jezelf de volgende vragen stellen.
Ons medewerkers helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes.

  • Is het dier bestemd voor een volwassene of voor een kind?
  • Hoeveel ruimte heb ik nodig voor het betreffende reptiel?
  • Waar kan ik terecht bij eventuele gezondheidsproblemen van het reptiel?
  • Is het reptiel hanteerbaar of niet?
  • Wat heb ik nodig qua licht/warmte en UV-straling voor het betreffende reptiel?
  • Er moet soms levend voer gevoerd worden, kan ik hier mee omgaan?
  • Wil ik een reptiel uit een tropische omgeving of juist een droge omgeving?


Wat heb je allemaal nodig wanneer je besluit een reptiel te kopen?

De grote van het terrarium, de inrichting, voeding en verlichting hangen af het soort dier en de biotoop waar het vandaan komt. Er is een grote diversiteit aan reptielen, amfibieen en insecten. Denk hierbij aan slangen, baardagamen, hagedissen, landschildpadden, waterschildpadden, spinnen, schorpioenen, kameleons, gifkikkers en nog veel meer mogelijkheden! Onze medewerkers kunnen jou hierover informeren en adviseren om te kijken welke dieren het beste bij jou passen.

Tot ziens op de Reptielen Wereld van Avonturia in Den Haag!

 Kom langs Ga naar de webshop