Scholen

Welkom op de scholenpagina van Avonturia de Vogelkelder! Avonturia biedt vele leerzame en spannende activiteiten voor alle leerlingen. Ontdek op deze website wat er in Avonturia allemaal te doen is en kom dan snel naar Den Haag voor een bezoek. 

Speurtochten
Goud zoeken
Uilenbal uitpluizen


Zooperclub: Wat houdt de Zooperclub in? Hoe word je lid?
Verhaal van de Zoopies
Diereninformatie
Spreekbeurt

Zooperclub
Ben jij een echte fan van Avonturia? Word dan lid van de Zooperclub!
Voor € 14,95 ben je een half jaar lid en ontvang je een Zooperpas.Wat krijg je als echte Zooper?

  1. zes maanden lang gratis toegang tot Avonturia
  2. de Zoopernieuwsbrief
  3. speciale Zooperaanbiedingen

Vul het inschrijfformulier in. Meld je met het ingevulde inschrijfformulier, € 14,95 en een recente pasfoto bij het goudzoekhuisje van Avonturia.
Je krijgt jouw Zooperpas direct mee naar huis.

Verhaal van de Zoopies
Lang geleden, tijdens de bouw van Avonturion, deden wij een bijzondere ontdekking. Tijdens het graven en timmeren kwamen we een enorme boom tegen.
Deze boom bleek geen gewone boom te zijn. Het was een sprookjesboom! We noemen de boom: de Grote Avonturenboom. Tussen de wortels van deze Grote Avonturenboom leeft een klein volkje: de Zoopies.

Je begrijpt wel dat we enorm verbaasd waren, maar ook de Zoopies waren van slag. Hun rust werd flink verstoord door al het gegraaf, gezaag en getimmer! Ze waren helemaal niet blij met onze werkmannen.
Maar, toen het ergste lawaai voorbij was, werden we al snel goede vrienden met de Zoopies. En tijdens de opening van Avonturion hebben wij zelfs een fantastisch cadeau van ze gekregen: een gouden ei!

Natuurlijk vindt iedereen een gouden ei super bijzonder en mooi. Ook het mottenmannetje wilde het gouden ei graag hebben. Het mottenmannetje is een bijzondere Zoopie. Hij is een eenling, omdat hij altijd chagrijnig is. De andere Zoopies lopen meestal met een boog om hem heen en willen niets met hem te maken hebben. De Zoopies bewaakten hun gouden ei goed, maar op een dag ging het bijna mis. Op een avond, toen alle Zoopies gezellig samen aan het eten waren, sloop het mottenmannetje stiekem in zijn eentje naar het gouden ei. Hij stopte het ei onder zijn arm en ging er vandoor.Gelukkig had een aantal oplettende Zoopies het mottenmannetje stiekem weg zien sluipen en ze waren hem gevolgd. Ze pakten het ei weer van het mottenmannetje af. Daarna besloten de Zoopies dat het gouden ei veiliger was als ze het weg zouden geven. Zo werd het gouden ei een mooi cadeau voor ons, toen Avonturia geopend werd.

En het mottenmannetje? Hij kreeg zijn verdiende loon natuurlijk. Stelen mag niet, dus het mottenmannetje zit nu gevangen in een glazen hokje. Te mopperen. Je kunt hem, als je goed zoekt, vinden in Avonturia.

En het gouden ei? Ja, dat bewaarden we heel goed en na een paar maanden kwam het ei opeens uit. Jullie raden nooit wat er uit het ei kwam. Een enorme uil! We noemden de uil: Oewie. Oewie woont nog steeds in Avonturia. Het is een wijze uil en een echte kindervriend. Hij weet alles van de dieren van Avonturia en wil jullie er graag over vertellen. Als jullie op avontuur gaan in Avonturia, dan gaat Oewie zeker met jullie mee!

Diereninformatie


Download hier het inschrijfformulier van de Zooperclub.

Spreekbeurt

Wil je een spreekbeurt houden over een van de dieren die Avonturia heeft? Lees dan de tips hieronder:

1. Bekijk de informatie over de dieren. Je kunt hier ook mooie foto's downloaden om te laten zien op het digibord.

2. Binnenkort kun je prachtige ontdekkoffers bij Avonturia huren. Een koffer bevat bijzondere materialen om in de klas te laten zien en een duidelijke handleiding met achtergrondinformatie. Denk bijvoorbeeld aan een koffer over spinnen met een opgezette vogelspin of een dinokoffer. Houd de website in de gaten voor de beschikbare thema's.

3. Kom langs bij Avonturia! In Avonturia kun je veel leren over de dieren, bijvoorbeeld aan de hand van een speurtocht. En het is natuurlijk superleuk om de dieren zelf te zien!

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de meest gestelde vragen van leerkrachten aan Avonturia de Vogelkelder.
Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via 070 - 3637272. Kies in het keuzemenu voor Brasserie de Oehoe. U kunt ook mailen naar tania@avonturia.nl

Een bezoek aan Avonturia is een bijzonder, spectaculair en educatief uitje. De activiteiten die Avonturia aanbiedt, vallen onder de kerndoelen van het basisonderwijs. Binnen het leergebied 'Orientatie op jezelf en de wereld' vallen enkele kerndoelen die goed aansluiten bij de activiteiten die Avonturia aanbiedt. Dit zijn de volgende kerndoelen:

- kerndoel 40: De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.
- kerndoel 41: De leerlingen leren over de bouw van planten, dieren en mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen. Uiteraard komen er bij een uitstapje naar Avonturia ook talloze sociale aspecten kijken, waarvan de leerlingen leren.

Avonturia is ingericht op grote groepen. Er is altijd een begeleider vanuit Avonturia aanwezig die ervaring heeft met het opvangen van grote groepen. Uiteraard zijn extra begeleiders vanuit school gewenst. Avonturia adviseert 2 begeleiders per 30 leerlingen.

U kunt de lengte van uw bezoek zelf bepalen. De duur van uw bezoek is afhankelijk van de hoeveelheid activiteiten die u kiest. Klik hier voor specifieke tijden.

Zeker. Op het parkeerterrein en in de nabije omgeving zijn voldoende gratis parkeerplekken aanwezig.

U mag beneden in de vogeltuin eigen eten en drinken nuttigen. In Brasserie de Oehoe kunt u lekkere broodjes, drinken, verse smoothies of een kopje soep kopen.


Laatste nieuws
Laatste scholennieuwsbrief + archief scholennieuwsbrieven + inschrijven digitale scholennieuwsbrief
Facebook

Laatste nieuws

Scholenpagina van Avonturia gaat online!
Vanaf 1 februari 2017 staat deze speciale scholenpagina van Avonturia voor het basisonderwijs online. Deze scholenpagina geeft u een duidelijk overzicht van alle activiteiten die Avonturia aanbiedt. Veel plezier bij het bekijken van de pagina. Voor specifieke vragen kunt u altijd bellen naar Avonturia: 070-3637272. Kies in het keuzemenu voor Brasserie de Oehoe. U kunt ook mailen naar tania@avonturia.nl.

Scholennieuwsbrief

Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van het laatste Avonturia-nieuws voor scholen? Schrijf u dan in voor de maandelijkse, gratis, online nieuwsbrief. Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt de nieuwsbrief iedere maand in uw mailbox.

  Voornaam *    
  Achternaam *    
  Emailadres *    
  School *    
  Functie *    
       

Facebook

Contact

Avonturia de Vogelkelder
Kerketuinenweg 3
2544 CV 's-Gravenhage

Tel: 070 - 3637272 (Kies in het keuzemenu voor Brasserie de Oehoe.)
Fax: 070 - 4041000
E-mail: tania@avonturia.nl
Internet: www.avonturia.nl

U kunt op het terrein en in de omgeving gratis parkeren.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur
Zondag: 12.00 - 17.00 uur


Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met het onderstaande telefoonnummer.