• Smikkelen
 • Vogels
 • Vogelkooien
 • Tamme vogels
 • Kleurrijke veren
Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar de wereld van Mappa Mundia   Ga naar brasserie de Oehoe

Vogelwereld

Welkom bij de Vogelwereld van Avonturia de Vogelkelder. In deze wereld vind je alles voor uw vogels. Met een oppervlakte van maar liefst
600 m2 alleen aan vogelartikelen weet je zeker dat je slaagt. Wij bieden het complete assortiment van voeding, kooien, speelgoed tot aan honderden grote natuurlijke bomen en speelplaatsen voor parkieten en papegaaien.Bij Avonturia de Vogelkelder is natuur, avontuur en belevenis erg belangrijk, wij willen jou dan ook graag inspireren om te kijken naar de natuur. Wij zijn continue opzoek naar nieuwe producten die aansluiten bij de natuurlijke leefomgeving van jouw vogel. Hoe kunnen wij de natuurlijke leefomstandigheden van vogels terug in huis halen? Wij zijn meer dan een een gewone dierenwinkel, beleef het zelf!

Vooral voor kromsnavels hebben we een uniek assortiment met zorg samengesteld vanuit de hele wereld. Ook op www.AvonturiaShop.nl kan je alles vinden, maar let op dit is slechts een kleine greep uit het assortiment. In de winkel is het assortiment aan vogel, parkieten en papegaaien producten groter dan op de webshop.

Regelmatig hebben wij tamme parkieten, valkparkieten, agaporniden, forpussen, pyrrhura's of andere parkietachtigen en dwergpapegaaien in de verkoop. Kom gerust eens vrijblijvend langs, onze medewerkers informeren je graag!

Ben je van een plan een vogel te kopen?

Ben je van plan een vogel aan te schaffen? Dan ben je bij Avonturia de Vogelkelder aan het juiste adres. Onze Vogelwereld wordt gerund door echte specialisten die je met alle liefde informeren en al jouw vragen beantwoorden. Alle vogels die binnenkomen bij Avonturia de Vogelkelder worden eerst 6 weken in quarantaine geplaatst. Hier worden zij preventief behandeld tegen de meest voorkomende vogelziekten, onder toezicht van de dierenarts.
Avonturia de Vogelkelder staat op deze manier voor de verkoop van gezonde vogels en doet er alles aan om op deze manier kwaliteit te waarborgen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vogel?

Bent je van plan een vogel te kopen? Dan zijn er een aantal dingen die je je van te voren moet realiseren.

 • Kan ik de vogel genoeg ruimte bieden?
 • Kan ik de vogel genoeg tijd en aandacht geven?
 • Kan ik de kosten betalen voor voeding, onderhoud en verzorging?
 • Kan ik de vogel een veilige en vertrouwde leefomgeving bieden?

Waarom moet je je van te voren goed laten informeren wanneer je besluit een vogel aan te schaffen?

Een vogel maakt deel uit van het gezin. Het is daarom belangrijk dat je niet voor onverwachte problemen komt te staan. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat vogels best oud kunnen worden. Wanneer je goed voorbereid besluit een vogel aan te schaffen, zullen jij en de vogel het grootste plezier beleven aan elkaars gezelschap.

Welke vogel is geschikt voor jou?

Bij het uitzoeken van een vogel is het belangrijk om jezelf van te voren deze vragen te stellen:

 • Hoeveel ruimte kan je de vogel geven?
 • Is de vogel voor jou alleen of voor het hele gezin?
 • Heb je andere huisdieren in huis?
 • Wil je de vogel tam maken of blijft de vogel in de kooi?
 • Wil je de vogel alleen houden of samen met andere vogels?
 • Hoeveel tijd kan je aan de vogel besteden?


De medewerkers van de Vogelwereld van Avonturia helpen jou graag bij het maken van een juiste keuze en hebben de kennis om je te informeren over de verschillende soorten vogels, zowel kromsnavels als tropische vogels en kanaries.

Kom langs Ga naar de webshop