Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar brasserie de Oehoe

De ontdekking begint

Ga op Avontuur in de grotten van Avonturion en kom oog in oog te staan met de meest bijzondere dieren uit het dierenrijk zoals stokstaartjes, woestijnvosjes, vleermuizen een reuze spin en nog veel meer!

Let op!! Avonturion is niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Me een rollator kan Avonturion wel bezocht worden, maar houd er rekening mee dat niet alle paden recht zijn, maar hier en daar hobbelig zijn.

Avonturion staat voor ZOO, FUN & EXPO!!

ZOO
Dieren bewonderen?? Dat kan in Avonturion!! Een unieke ervaring!! Tijdens je ontdekking door alle werelden van Avonturia, mag een bezoek aan Avonturion niet ontbreken. Kom hier onder andere kijken naar de energieke en enthousiaste Stokstaartjes, de gezellige Vosmangoesten en Fennekvosjes, Reptielen, Vleermuizen en de lieve Engeltenrecs.


FUN
Ga op een avontuurlijke reis door Avonturion. In de zandopgraving kunnen kinderen de archeologen helpen zoeken naar bijzondere vondsten!! Maak kennis met de Zoopies, het sprookjesachtige volkje dat in de grote avonturenboom leeft. In Expeditie Bombay gaat de ontdekking verder als je speelt tussen de kisten van de haven. Uniek is het Haagse Rattenriool, waar je je bevindt onder de straten van Den Haag en neem een kijkje in de keuken van de Verstrooide Professor!!

EXPO
Leergierig?? Dat zijn toch alle kinderen...Er is een gave speurtocht door Avonturion, waar je van alles leert over onder andere de dieren die je kunt bekijken. Kom dingen te weten over het Reuzenhert of de Wolharige Mammoet, maar er zijn ook interessante dingen te zien over de Amethist Geode en Ammonieten. Bewonder de Druipstenengrotten en de Mummie.


Avonturion wordt in de komende maanden nog verder uitgebreid met onder andere het Jan Huybersplein, de Pinquinacademy en er zullen steeds meer dieren te zien zijn. Verder worden er als aanvulling regelmatig extra activiteiten georganiseerd in Avonturion.

De moeite waard? JA!!

Iedereen moet dit gezien hebben!! De toegangsprijs voor iedereen van 2 jaar en ouder is € 4,95 per persoon. 

Tot Avonturion!!!

De grote avonturenboom

Meer dan een jaar geleden werd hier wel een heel bijzondere ontdekking gedaan. Tijdens de voorbereiding van de bouw van Avonturia werd deze oeroude versteende boom gevonden. Het lijkt erop dat deze enorme boom door zijn eigen gewicht door de grond is gezakt en daarom is terecht gekomen in deze grot.

Hoe of wanneer dit is gebeurd weet nog niemand precies, ook niet hoe oud deze boom werkelijk is. Toen de onderzoekers een antwoord op deze vragen zochten vonden ze iets wat nog wonderlijker bleek te zijn dan alleen de vondst van deze oude boom...

Er leefde een klein volkje in...

De grote Avonturenboom


De onderzoekers vertelden over kleine wezentjes die een beetje leken op trollen of kabouters. Sommige hebben hoorntjes en de meeste hebben een staartje maar verder zijn het net kleine mensjes. De onderzoekers staan voor een raadsel. Wie zijn deze wezentjes? Waar komen ze vandaan? Niemand weet het nog.

Waarschijnlijk zijn veel van deze wezentjes geschokken van het lawaai van hamers, boormachines en zagen van de bouwvakkers die Avonturia hebben gebouwd. Veel van hun verblijfplaatsen zijn nog steeds verlaten...Of zijn ze misschien in winterslaap?
Want een paar dagen geleden vonden de onderzoekers een kleine opening in de boom. Een klein holletje, verstopt ergens in een onopvallend hoekje.

Ga maar gauw kijken...
Er ligt een klein groepje van deze wezentjes heel tevreden te slapen.

Wees voorzichtig!