Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar de wereld van Mappa Mundia   Ga naar brasserie de Oehoe

Kaketoes

Overzicht Kromsnavels | Bekijk de soorten Kaketoes

Kaketoes
De kaketoe is een uniek soort papegaai die in tegenstelling tot alle andere soorten papegaaien een mooie kuif heeft. Door het opzetten van de kuif wordt de kaketoe een imposante vogel waar we niet zomaar omheen kunnen. Ze kunnen de kuif opzetten om verschillende redenen: van blijdschap, opwinding, agressie tot het ergens niet mee eens zijn. Dit maakt de kuif een prachtig communicatie- middel voor de kaketoe. Deze kuif verschilt ook per soort kaketoe. Sommige soorten hebben een eenkleurige kuif, maar soms zien we ook kaketoes met een kuif die verschillende kleuren heeft zoals de Inca kaketoe.

De kaketoe is een erg intelligente vogel en houdt zeker van een uitdaging. Ze zijn ook bekend als echte slopers, dus speelgoed aanbieden wat helemaal gesloopt kan worden is een must voor deze vogel. Het is belangrijk om deze vogel goed bezig te houden, dus regelmatig foerageer-speelgoed gebruiken is ook een advies. Als een kaketoe zich gaat vervelen of als een kaketoe het ergens niet mee eens is dan kan hij flink van zich laten horen: zo zijn er kaketoes die maar liefst 130 decibel aan geluid kunnen produceren. Dit is te vergelijken met een rockconcert, donderslag of een straaljager.

In de natuur leeft de kaketoe in kleine groepjes of paartjes. De kaketoe is dus een redelijk sociaal dier, zo kan bij een kaketoe in onze huiskamers een vriendje vaak niet ontbreken. Het is wel belangrijk om te kijken wat de beste combinatie is. Er zijn ook kaketoes die niet zitten we wachten
op een (druk) maatje. Dus kijk goed naar uw eigen kaketoe, neem de tijd en maak een afgewogen besluit, want alleen dan kan hij/zij gelukkig zijn.

Ons advies is om het dieet van uw kaketoe te laten bestaan uit 70% pellets en 30% zaden, noten, groente en fruit. Pellets zijn speciaal gemaakt voor vogels en zijn als ware brokjes waar alles in zit wat ze nodig hebben. Zo kunnen ze niet meer zo selectief eten als wanneer ze enkel een zadenmengeling krijgen. De pellets die een kaketoe krijgt moeten wel specifiek voor kaketoes gemaakt zijn. Dit komt omdat de kaketoe een vetarmer dieet moet hebben dan andere soorten papegaaien. Dus laat u goed adviseren voor u begint aan pellets.