Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar de wereld van Mappa Mundia   Ga naar brasserie de Oehoe

Prachtvinken

Overzicht Zangvogels | Bekijk de soorten Prachtvinken

Prachtvinken
De prachtvinken (Estrildidae) familie is een grote groep tropische vogels, welke met name voorkomen in Australië, Afrika en Azië. Het zijn allemaal met name graszadeneters en tussen de 9 tot 14 centimeter groot. Ze vallen onder de hoofdgroep zangvogels, omdat alle soorten mannelijke prachtvinken kunnen zingen. Bij sommige soorten prachtvinken is dit ook de enige manier om man en pop te kunnen onderscheiden, Echter bij enkele soorten is het verschil ook duidelijk zichtbaar aan de kleuren. De popjes kunnen geen melodie zingen, maar wel geluiden maken.

In de groep Prachtvinken behoren onder meer diverse soorten astrildes, amadines, amaranten, lonchura's en zebravinken. De familie prachtvinken telt ruim 140 soorten. Wilt u meer weten over een bepaald type prachtvink? Maak dan uw keuze uit een van bovenstaande vogelsoorten.