Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar brasserie de Oehoe Ga naar de wereld van Mappa Mundia  

Papegaaien- en Parkietendagen

Op zaterdag 2 november en zondag 3 november organiseert Avonturia de Vogelkelder in samenwerking met "Team Bird Symposium" de Papegaaien- en Parkietendagen 2019. Een weekend voor iedere vogelliefhebber met verschillende activiteiten, kraampjes, demo's, lezingen en natuurlijk waanzinnige aanbiedingen. 

Ben je een echte vogelliefhebber, of vindt je het interessant om meer te leren over papegaaien en parkieten?
Dan mag je deze dagen beslist niet missen! GRATIS toegang voor iedereen, op zaterdag van 9.00-17.00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur!

Diverse stands zullen er verspreid staan door de winkel en het middagprogramma bevat interessante lezingen.
De opbrengst van deze dag komt ten goede aan het Project Papegaaienwelzijn van Stichting Vrienden Diergeneeskunde. 

VIP ochtend:

Het uitverkochte VIP programma start beide dagen om 9.30 uur. De kosten voor de VIP-ochtend bedragen 5,95 per dag en VOL = VOL!! Als VIP word je ontvangen met een kopje koffie of thee in de Oehoe, heb je gratis toegang tot Mappa Mundia (de Expo Mini Zoo van Den Haag), heb je recht op exclusieve aanbiedingen, een boeiende lezing in het ochtendprogramma en je krijgt een goed gevulde Goodiebag. 

Rad van Avonturia:

Ook het Rad van Avonturia is aanwezig! Voor € 1,- kunt u een lootje kopen en draaien aan het rad. De opbrengst van de lootjes komt ten goede aan Project Papegaaienwelzijn van Stichting Vrienden Diergeneeskunde, en u maakt kans op leuke prijzen. Het Rad van Avonturia is beschikbaar van 12:00 tot 17:00 en er zijn ongeveer 1.000 prijzen beschikbaar!

Zelf speelgoed maken:

Nieuw dit jaar: De Back Zoo Nature speelgoed BAR. Zelf speelgoed maken, zelf uitkiezen! Van 100% natuurlijke en veilige materialen! Zoveel speelgoed en zo groot als je zelf wilt! Om te beginnen kan je 12 onderdelen uitkiezen voor maar 5 euro. Je kan het speelgoed vervolgens zo groot maken als je zelf wilt, want je kan het uitbreiden met 6 onderdelen voor 2,50 zoveel als je wilt! Er staan tafels en materialen klaar in Brasserie de Oehoe (boven bij het restaurant), je kan deze activiteit beide dagen doen van 12:00 tot 16:00 uur!

Loterij met grote prijzen:

Ook nieuw dit jaar! Je kan lootjes kopen voor 1 euro per stuk in de winkel, waarvan de gehele opbrengst voor de volle 100% naar het goede doel gaat. Er zijn meerdere grote prijzen, kies zelf voor welke prijs je mee wilt doen! Je mag zo veel lootjes kopen als je zelf wilt. Zo zijn er elke dag 3 grote prijzen te winnen:
- Java Playstand Large t.w.v. 119,95
- Bright Sun UV Set t.w.v. 149,95
- Groot Speelgoed Pakket t.w.v. 104,65
De trekking van de prijzen is aan het einde van de dag rond 16:00 op het Jan Huybersplein, maar daar hoef je niet bij aanwezig te zijn om kans te maken! Op het lot staat je naam en telefoonnummer, dus we nemen contact op als je gewonnen hebt! (Avonturia zorgt voor de prijzen en zal tevens de kosten van eventuele verzending betalen)

Win een Papegaaien Kerstboom!

Ook nieuw dit jaar! Ook voor de kerstboom kan je loten kopen voor 1 euro per stuk, waarvan ook de volle 100% naar het goede doel gaat. Er is maar 1 kerstboom te winnen, een zeer uniek exemplaar van het merk Back Zoo Nature, beschikbaar gesteld door Avonturia. De loten zijn alleen in de winkel te koop en de trekking van deze loting is later, op maandag 25 november. Avonturia zal zorgen dat de kerstboom kosteloos bezorgd wordt bij de winnaar, dus iedereen kan mee doen! Naar schatting is de waarde van de kerstboom 400 tot 500 euro! (niet beschikbaar voor de verkoop!)

Vogelspecialisten:

Tijdens deze dagen zijn de twee enige echte vogelspecialisten aanwezig, Dr. Yvonne van Zeeland en Dr. Nico Schoemaker, beide werkzaam op de Universiteit van Utrecht. Zij geven verschillende lezingen en hebben daarnaast ook tijd om vragen te beantwoorden. 

Lezingen:

Er worden diverse lezingen gehouden, de lezingen vinden plaats op het nieuwe "Jan Huybersplein", voorbij de kattenstraat. De entree voor de lezingen is GRATIS en er kan niet gereserveerd worden. VOL = VOL. De lezingen in het ochtend programma zijn alleen toegankelijk voor de VIPS, alle andere lezingen zijn te bezoeken door iedereen, mits er voldoende plek vrij is in de zaal. 

Zaterdag
10.30 uur Lezing: Dr. Yvonne van Zeeland, verrijking voor papegaaien (alleen voor VIPS)
13.00 uur Lezing door Michel van der Plas (World of Birds), voeding
14.30 uur Lezing door Loraine Klemens, werkwijze stichting World of Birds

Zondag
10.30 uur Lezing door Dr. Yvonne van Zeeland, verrijking voor papegaaien (alleen voor VIPS)
13.00 uur Lezing door Thiely de Moor, plukken
14.30 uur Lezing door Nico Schoemaker en Dr. Yvonne van Zeeland, preventie, diagnostiek en behandeling van schimmelinfecties

Presentatie Kweek met Papegaaien

Daarnaast zijn er video presentaties over de kweek van papegaaien. Deze activiteit vindt u bij de "Avontureluur", de ingang van de Avontureluur is tegenover de WC's en Dogwash, op de Vogelwereld. (waar vroeger de Dierenkliniek zat) De presentatie wordt gegeven door Ed de Moor op het hele uur in de middag, om 13:00, om 14:00 en om 15:00 uur!

Informatie Punten:

Er staan diverse informatiepunten verspreid door de winkel, hier kunt u vragen stellen of uzelf laten informeren over diverse activiteiten, producten, voeding, kweek, gedrag en meer! Zo staan er onder andere stands van de volgende partijen:
- World of Birds
- Papegaaien Wandelingen
- PetZoo
- Vita Vogel

Acties in de Winkel:

Er zijn deze dag verschillnde tafels verspreid door de hele winkel.De stands zijn ingericht met nieuwe producten, aanbiedingen en andere acties! Hier kunt u dus volop leuke nieuwe ideetjes en producten ontdekken en goedkope vogelproducten in slaan! 

We zien u graag op Zaterdag 2 november van 9.00-17.00 uur en/of zondag 3 november van 12.00-17.00 uur in Den Haag

Let op: Tijdens deze dagen mag men geen eigen vogels meenemen!

« Ga terug