Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar brasserie de Oehoe Ga naar de wereld van Mappa Mundia  

Hoera, een baby geboren!

 Het is weer tijd voor beschuit met muisjes want maandag 4 november is er bij ons een schildpad geboren. Na 8 maanden geduld is het schildpadje uit zijn ei gekropen. Het gaat om een Kolenbrander schildpad.

De Kolenbrander schildpad behoort tot de landschildpadden en zijn een van de weinige in zijn soort die ook kunnen zwemmen. Oorspronkelijk komen ze uit Zuid Amerika. Het is een stevig gebouwde schildpad met rode kleuring op de poten, hier heeft het dan ook zijn naam te danken.

Het ei is 25 Maart gevonden en in de broedstoof geplaatst. Het schildpadje heeft zich goed ontwikkeld en is gezond. Het beestje heeft de naam Spruitje gekregen. Er wordt een nieuw verblijf klaar gemaakt waar Spruitje zal verblijven. De trotse ouders (vaste bewoners van Avonturia) maken het goed.

      
« Ga terug