Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar brasserie de Oehoe Ga naar de wereld van Mappa Mundia  

Kinderen en dieren

KINDEREN EN DIEREN
2 november 2012

We moeten iets hebben voor Pip, iets om mee te spelen. Pip is de naam van een puppy van vrienden van ons. Het is een Zwitserse Sennenhond, een echt bakbeest wordt het. Over twee jaar is hij vast en zeker de bink in Leidschenveen. Overmorgen gaan we naar hem kijken.
Als debuterend blogger is dat een goede reden om naar Avonturia te gaan. Met mijn twee kinderen. Dat doen we op een donderdag in de herfstvakantie. Mijn dochter Nienke hoopt op superduperdieren, maar staat na onze binnenkomst met een beteuterd gezicht te kijken naar een Mongoolse Gerbil.

wedstrijd
Een wat.
Dat is een klein, muisachtig wezen dat met tien andere Gerbils op een hoopje ligt en iedere anderhalve seconde de oogjes dicht knijpt. Nienke komt niet tot een definitief oordeel of zij ze nu schattig of een beetje onsmakelijk vindt. Boven onze hoofden rennen twee eekhoorns door een doorzichtige tunnel van kippengaas.
Mijn zoon Martijn zegt ”Ze doen een wedstrijd,pap”. Nu is Martijn nogal competitief ingesteld, maar inderdaad lijken de twee eekhoorns in een onderlinge race verzeild geraakt. Behalve een paar enthousiaste tellen achter het raam van een vakantiewoning in Elspeet, kan ik mij niet herinneren dat ze van zo dichtbij een eekhoorn hebben gezien.

Toby
We gaan verder. Martijn ziet een waterval en gaat op het houten bruggetje staan.
“Ze hebben hier zulke vissen,pap en schildpadden”. 
Kinderen en dieren.
Ondertussen kijkt Nienke verliefd naar Toby. Dat is de witte Kakatoe die met een pokerface vanaf zijn stokje de winkel rond kijkt. Martijn komt ook kijken, hij vertrouwt het niet helemaal.
“Ze hebben wel een hele grote snavel”.
“Heet hij echt Toby? vraagt Nienke.
Een paar meter verderop roept een minuscule Haagse Harry “een slang, kijk nou ma, een slang”. Hij probeert de aandacht van zijn moeder te trekken, maar die staat te pielen met haar i-phone en zegt op een giftige toon iets over inzoomen. Geschrokken houdt Harry zijn mond.

cadeau
Boven in het restaurant staan we met stille aandacht te kijken naar de kopie van een kop van een neushoorn. “Blijft Toby hier voor altijd wonen” vraagt Nienke. We drinken chocomel. Ik probeer me de laatste keer te herinneren dat ik in een dierenwinkel was, maar het wil me niet te binnen schieten.
Twintig minuten en ik weet niet hoeveel beesten later, staan we in de cadeauwinkel.
Eigenlijk weet ik niet veel van honden. Ik koop een groene bal die gaat piepen zodra je er in knijpt. “Dat is een leuk cadeau voor Pip’ zegt Martijn want hij is een lieve jongen.
Hand in hand lopen we over de parkeerplaats naar de auto. Nienke klimt in haar stoel en zegt “Volgende week wil ik weer naar de Beestjes- Ikea”.

Pieter de Leeuw

« Ga terug