Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar brasserie de Oehoe Ga naar de wereld van Mappa Mundia  

FIEKE 1

FIEKE 1
7 december 2012

Daar zit ze dan, Fieke. De hond van mijn schoonouders. Ze komt logeren want de oude lui zitten voor drie weken op Bali. 
Ik ben meer een kattenmens. Tenminste, tot vorig jaar heb ik altijd katten om mij heen gehad. Toen overleed mijn laatste rode kater aan de ouderdom, vlak voor Kerstmis. Broertje heette hij, omdat hij zo neurotisch was.
“Dat is anders wel leuk voor de kinderen” zei mijn vrouw toen de plannen voor de logeerpartij eenmaal geformuleerd werden.
Nu zitten Fieke en ik elkaar aan te kijken. Hondenogen zijn de mooiste ogen van de wereld. Maar we weten allebei niet goed wat we met elkaar aan moeten.

Avonturia
Fieke is geen brutaaltje. Je hoeft er geen hondenfluisteraar bij te halen om te zien dat zij de kat eerst uit de boom kijkt. Fieke is een gepensioneerde zwerfhond uit Spanje. Vorig jaar is zij achterin een gammel busje van een lieve stichting haar luxe leventje tegemoet gereden.
Om het ijs te breken ga ik met Fieke en de kinderen naar het strand. Onderweg stoppen we bij Avonturia. Als we Toby hebben begroet en de eekhoorns hebben gezien, zetten we koers naar de Hondenwereld.

hondenwereld
Wie zich afvraagt of hij nu wel of niet in is voor een hond als huisdier, dient zich voor het antwoord op die vraag gedurende 5 minuten op te sluiten in de Hondenwereld van Avonturia. Wie al heen en weer lopend onbewogen blijft in de bijna 1000 m2 met spulletjes voor onze trouwe viervoeter, die kan maar beter op zoek gaan naar een Mongoolse Gerbil als kameraad.
Nienke wil een knuffelbed kopen, maar we besluiten te volstaan met een canvas eend. In de auto neemt Fieke het speeltje dankbaar aan. Weer die hondenogen. Welk kattenmens blijft er Siberisch onder als hij zo wordt aangekeken.

Uitlaten
Natuurlijk begint het te regenen en laten we het strand links liggen. Thuis gaat Nienke op het kleed voor de televisie zitten, zet een Barbiefilm aan en zegt nogal bazig tegen Fieke dat ze er wel bij mag komen. Dat doet ze braaf. Ze strekt eerst haar voorpoten en begint dan intens verdrietig naar Barbie te kijken.
Voor opa en oma op Bali maak ik snel een foto van de twee meiden. Buiten is het nu echt gaan plenzen. Dan gaat de telefoon. Mijn vrouw moet dringend koffie drinken met een “collegaatje” en of ik Fieke even uit wil laten.

« Ga terug