Ga naar onze webshop   Ga naar de katten wereld   Ga naar de honden wereld   Ga naar de reptielen wereld   Ga naar de vogel wereld   Ga naar de knaagdieren wereld   Ga naar de vissen wereld   Ga naar de kado wereld   Ga naar de kinderfeestjes   Ga naar brasserie de Oehoe Ga naar de wereld van Mappa Mundia  

KINDERFEESTJE

KINDERFEESTJE
7 juni 2013

Het is zover. Eindeloos hebben we afgeteld, nog 40 nachtjes, nog 20 nachtjes, nog 2 nachtjes, nog 1 nachtje en nu is mijn dochter Nienke 6 jaar geworden en zijn we met 5 vriendinnetjes en 2 kandidaat verloofdes onderweg naar Avonturia om goud te zoeken, muffins te eten, een schatkistje te verven en nog veel meer. We zijn nog niet binnen of daar komt Marco op ons af, een Haagse lijster met een groot kinderhart. Hij leidt de kleine bende gedurende twee uur van de woestijn naar de wurgslang en weer terug.

pannenkoeken
We beginnen met goud zoeken. Marco doet het voor. Hij neemt een groot, blauw, plastic soepbord, laat het zakken in de rivier van anderhalve meter, dan het water er voorzichtig uit laten lopen en zoeken maar. Alex is de eerste die goud gevonden heeft. “Oh, nee, toch niet”.
Nienke weigert de papieren hoed af te zetten die de juffrouw die ochtend bij wijze van verjaardagskroon op haar hoofd heeft gezet. Het gevaar is dat de hoed voorover in het water kukelt, maar Marco ziet alles.

Een paar minuten later hebben alle kinderen een klein fortuin verzameld en zorgvuldig in een boterhamzakje gestopt. We gaan pannenkoeken eten. Een meisje dat oefent voor zeurkous en geen pannenkoek wil omdat ze een beetje niet zo lekker is, wordt door Marco vakkundig om de tuin geleid en heeft even later als eerste haar pannenkoek op.

expeditie
Het hoogtepunt van de middag staat dan op het punt van beginnen. We gaan de grot in, de expeditie. Eerst naar de stokstaartjes, dan naar de mummie. Marco zegt “als jullie het eng vinden, hoef je natuurlijk niet te kijken”. En daarna de woest kolkende rivier oversteken. Nou ja, de kinderen kunnen via grote stapstenen door een laagje water lopen, maar Alex is resoluut. “Dat durf ik zeker weten niet”. Als alle meisjes geweest zijn, gaat hij alsnog. Bij mij kan de jongen geen kwaad doen omdat hij ongevraagd heeft verklaard Nienke het liefste meisje van de klas te vinden.

Maar we gaan door, naar de vleermuizen, naar de varaan. Marco vertelt over hun eigenaardigheden en vraagt “Wie van jullie durft er een slang aan te raken?”.
De varaan schrikt zich een ongeluk van het achtkoppige antwoord. Een half uur later staat Marco met een wurgslang in zijn armen en houden de kinderen hun adem in als Nienke als eerste naar voren stapt en het puntje van haar wijsvinger op de rug van de slang legt.

Avonturia

Daarna stappen zij één voor één naar voren. Het feestje is nu bijna voorbij. Toby, de kaketoe doet nog een vrolijk kunstje en in koor zeggen de kinderen “Dankjewel Marco”. ’s Avonds als ik Nienke naar bed heb gebracht, de lichten uit heb gedaan en naar de deur van haar kamer loop, zegt ze “Papa”. “Ja”. “Als ik 7 jaar word, mag ik dan weer naar Avonturia”.

« Ga terug